Українська влада хоче побудувати НПЗ для переробки нафти з Азербайджану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська влада хоче побудувати НПЗ для переробки нафти з Азербайджану

Казна та Політика
476
Українська влада вивчає можливість будівництва нового нафтопереробного заводу для переробки нафти з Азербайджану.
Сьогодні відбулися переговори міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький з його Азербаджанським колегою Натигом Алієвим, в ході якого піднімалося це питання, повідомили в Міненерго.
Українські НПЗ на початку 90-х років щорічно переробляли 59 млн тонн нафти. Але за час незалежності ці обсяги скоротилися майже в 15 разів – до 4 млн тонн в 2012 році. Зараз переробка ведеться фактично тільки на двох заводах з семи. Найбільші підприємства у Лисичанську та Одесі простоюють.
Крім нового НПЗ, Ставицький і Алієв також обговорили будівництво Євроазійського нафтотранспортного коридору, постачання азербайджанської нафти на НПЗ України та її транзит до третіх країн, поставки зрідженого газу, участь України у проекті газотранспортного маршруту AGRI.
Також міністри торкнулися питання можливості задіяти газотранспортну систему України для поставок азербайджанського газу в Європу, які плануються з використанням Трансанатолійського газопроводу (TANAP), забезпечення функціонування мережі АЗС в Україні, що працюють під брендом Socar, надання послуг Socar по заправці українських судів пальним різного типу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас