Падіння зарплат за "кризову" п'ятирічку в Британії поставило історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння зарплат за "кризову" п'ятирічку в Британії поставило історичний рекорд

Світ
315
Зарплати у Великобританії з 2008 по 2013 впали на 6%, що є рекордним зниженням у порівнянні з будь-яким іншим п’ятирічним періодом в усій сучасній історії країни, повідомляє у своїй доповіді Інститут бюджетно-податкових досліджень (Institute for Fiscal Studies).
Протягом останнього століття, підрахували в інституті, середньорічне зростання зарплат становить два відсотки в рік. Таким чином, зараз британці отримують на 15% менше, ніж вони могли б заробляти при збереженні докризових тенденцій.
При цьому велика частина зменшення реальних доходів припала на працівників, що не були звільнені. Інфляція та звільнення високооплачуваних співробітників зіграли меншу роль.
Директор IFS Пол Джонсон (Paul Johnson) відзначив, що тривалі періоди спаду також були в 1980-і, 1990-і і 1930-і роки, але скорочення доходів після 2008 року стало найбільшим і найдовшим.
Згідно з офіційною статистикою, у Великобританії спостерігається скорочення продуктивності в промисловості. У середньому фабрики і заводи стали випускати в середньому на 10% менше товарів, ніж у 2007 році, а зростання британської промисловості за підсумками квітня склало 0,1% (у березні – 0,7%).
У лютому Служба національної статистики (ONS) Великобританії повідомляла, що заробітні плати опустилися до рівня десятирічної давності, а за останні три роки зарплати британців скоротилися на 3%.
Раніше повідомлялося, що британській економіці вдалося уникнути потрійний рецесії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас