ООН вирішує, куди подіти 1,6 млн сирійських біженців: чи не переселити їх до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН вирішує, куди подіти 1,6 млн сирійських біженців: чи не переселити їх до Європи

Світ
1019
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців працює з європейськими країнами, намагаючись знайти спосіб допомогти 1,6 мільйона сирійців, що втекли зі своєї країни за більш ніж два роки громадянської війни, заявив представник УВКБ Едріан Едвардс.
Зокрема, УВКБ веде переговори з Німеччиною про переселення туди до 10 тисяч біженців із Сирії, повідомив Едвардс. Він додав, що УВКБ збирається провести спеціальну зустріч з цієї злободенної теми з представниками урядів європейських країн наприкінці червня в Женеві.
“Пріоритетом залишається збереження притулків для біженців у близькосхідному регіоні. Однак ми вважаємо важливим, щоб країни за його межами демонстрували солідарність з державами, найбільш схильними до кризи”, – сказав представник УВКБ. Більшість вимушених переселенців хотіли б повернутися на батьківщину, додав він.
За даними ООН, число внутрішньо переміщених осіб в результаті війни в Сирії перевищує два млн осіб, ще 1,6 млн сирійців втекли з країни, переважно в Ліван, Йорданію, Туреччину, Ірак і Єгипет, де вони живуть у спеціальних таборах для біженців.
7 червня в Женеві був оголошений оновлений гуманітарний заклик зі збору коштів на потреби населення, зачепленого військовим конфліктом у Сирії. Керівники структур ООН представили свої оцінки потреб гуманітарних агентств у розмірі 1,4 млрд дол на ліквідацію наслідків конфлікту.
Єврокомісія оголосила про виділення 400 млн євро фінансової допомоги сирійським біженцям в їхній країні та сусідніх державах. Дані кошти будуть надані як за рахунок фондів Єврокомісії, так і у вигляді прямої допомоги 27 країн-членів Євросоюзу, повідомив глава ЄК Жозе Мануел Баррозу.
“Сирія – це пляма на совісті міжнародного співтовариства”, – заявив він. За час війни в Сирії ЄС направив вже близько 840 млн євро на допомогу сирійським біженцям.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас