Збиток від повені в Німеччині складе мінімум 12 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від повені в Німеччині складе мінімум 12 млрд євро

Казна та Політика
271
За попередніми даними, збиток від повені, що охопила схід і просувається на північ Німеччини, становить мінімум 10-12 млрд євро.
Міністр економіки ФРН Філіп Реслер в ефірі регіональної радіостанції Info RBB заявив, що постраждалим буде виплачена одноразова компенсація із спеціального фонду допомоги жертвам повені. Питання про загальний обсяг фонду Реслер залишив відкритим.
Тим часом в охоплених повінню регіонах влада намагається запобігти небезпеці подальших проривів дамб. У федеральних землях Бранденбург, Нижня Саксонія, Мекленбург – Передня Померанія добровольці зміцнюють греблі мішками з піском і зводять земляні вали. Дамбу в містечку Фішбек, зруйновану в понеділок, 10 червня, всупереч всім зусиллям, відновити не вдається. Незважаючи на те, що військові з вертольотів скидають у пролом, що утворився мішки з піском, вона розрослася до 100 метрів.
У землі Саксонія-Ангальт у боротьбі з повінню беруть участь понад 9 тис. солдатів бундесверу. Земельні власті, зважаючи на загострення ситуації, заявили про необхідність координації дій з сусіднім Бранденбургом.
Там сьогодні очікується пік повені, за попередніми даними, рівень води в Ельбі в районі міста Віттенберг підніметься до 8,2 метра. У федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн біля міста Лауенбург вода вже досягла критичного рівня 9,56 метра (що майже на п’ять метрів вище звичайного), а пік паводку повинен настати лише у четвер, 13 червня. Сотні жителів прилеглих околиць в ніч на понеділок були змушені покинути свої будинки і рятуватися втечею.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас