Найвища у світі будівля спіральної форми Infinity Tower відкрилася в Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найвища у світі будівля спіральної форми Infinity Tower відкрилася в Дубаї

Нерухомість
1299
Найвищий в світі житловий будинок спіральної форми Infinity Tower з 90-градусним поворотом по осі відносно основи відкрився в престижному районі міста-рекордсмена Дубая – “Дубай Марина” в Об’єднаних Арабських Еміратах.
Створення чергового архітектурного шедевру висотою 306 метрів обійшлося його власникам у суму понад 1 млрд дирхамів (близько 275 млн доларів). Повністю мебльована 73-поверхова будівля Infinity Tower зводилася протягом семи років за проектом відомого архітектурного бюро Skidmore, Owings & Merrill, що спроектував в Дубаї найвищий будинок у світі – Burj Khalifa, 828 метрів.
Новий рекордсмен в категорії спіральних споруд істотно обійшов за всіма параметрами свого найближчого конкурента Turning Torso з шведського Мальме, висота якого – 190 метрів.
“Це, безумовно, унікальний проект, який залишає багато питань з приводу того, як майбутні мешканці будуть на нього реагувати, коли опиняться всередині приміщень, – прокоментував проектну “родзинку” своїх колег професор архітектури Університету ОАЕ Ріад Сарайджі. – Коли вони побачать “вигнуті або нахилені” стіни у своїх апартаментах – я, безумовно, хотів би побачити їхні здивовані обличчя”.
Як повідомляють дубайські ЗМІ, ціни на житло в цьому унікальному будинку коливаються від 2 млн дирхамів за односпальну квартиру до 3,5 млн дирхамів /майже 1 млн доларів/ за двоспальні апартаменти.
Фінансова столиця ОАЕ – Дубай – продовжує утримувати світову першість у галузі будівельної індустрії. Крім “Бурдж Халіфи”, в мегаполісі розташовані найвища житлова будівля Princess Tower, 414 метрів, найвищий готель – Marriott Marquis, 355 метрів, найбільший торговий центр Dubai Mall.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас