Експерти назвали країни з найбільшими запасами сланцевої нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали країни з найбільшими запасами сланцевої нафти і газу

Енергетика
1903
Перше місце у світі за запасами сланцевої нафти з ресурсами в обсязі 75 млрд барелів займає Росія.
Про це повідомляється в дослідженні на сайті Управління енергетичної інформації США (EIA).
Також стало відомо, що друге місце за обсягами видобутих запасів займають США (58 млрд барелів), третє – Китай (32 млрд барелів). Великі запаси сланцевої нафти розташовуються також в Аргентині, Лівії, Венесуелі і Мексиці.
Світові запаси цього виду нетрадиційної сировини оцінені в 345 млрд баррелів, що складає 10% від видобутих запасів всієї нафти.
У дослідженні оцінюються також запаси сланцевого газу. За цим показником перше місце займає Китай (31,57 трлн кубометрів), друге – Аргентина (22,71 трлн кубометрів), третє – Алжир (20 трлн кубометрів).
США, де видобуток сланцевого газу зараз найбільш розвинений, займають четверту сходинку із запасами в 18,83 трлн кубометрів. Росія за запасами сланцевого газу виявилася тільки на дев’ятому місці з запасами в 8 трлн кубометрів.
За даними експертів, ресурси газоносних сланців в усьому світі оцінені в 206 трлн кубометрів, що становить 32% від світових видобутих запасів природного газу.
Нагадаємо, раніше в дослідженні AT Kearney повідомлялося, що політична підтримка допоможе Польщі і Україні до 2035 року стати провідними виробниками сланцевого газу в Європі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас