Європейський Центробанк не рятуватиме окремі країни від банкрутства, - голова ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський Центробанк не рятуватиме окремі країни від банкрутства, - голова ЄЦБ

Світ
424
Глава європейського центрального банку Маріо Драгі заявив, що ЄЦБ не рятуватиме окремі країни від банкрутства.
“Європейський Центробанк не буде застосовувати програму Прямих монетарних операцій тільки для того, щоб врятувати окремі країни від дефолту. Але при цьому, я б відзначив, що ЄЦБ може вдатися до цих заходів для того, щоб зберегти євро і забезпечити стабільність в масштабах всієї єврозони. При цьому, на мій погляд, ризики для німецьких платників податків від цієї програми набагато менші сьогодні, ніж вони були рік тому “.
Коментарі Драгі прозвучали у зв’язку з початком оцінки легальності програми Прямих монетарних операцій у рамках конституції Німеччини з боку німецьких судових органів.
Верховний суд Німеччини почне розгляд даного питання у вівторок і середу. При цьому, як очікується, остаточне рішення буде винесено тільки в кінці вересня цього року, після проведення парламентських виборів у Німеччині.
У рамках програми OMT передбачається скупка держоблігацій окремих країн з метою нормалізації по них процентних ставок, з подальшою стерилізацією ліквідності.
Для того, щоб ініціювати програму, окремі країни повинні звернутися з офіційним запитом до Європейського фонду фінансової стабільності або в Європейський стабілізаційний механізм.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас