Греція повторно виставлять на продаж газову компанію DEPA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція повторно виставлять на продаж газову компанію DEPA

Енергетика
257
У Греції після провалу тендера на продаж газової компанії DEPA буде оголошено новий. Про це сьогодні повідомив заступник міністра енергетики балканської держави Асімакіс Папагеоргіу.
Чиновник заявив, що в уряді отримали лише одну заявку на придбання компанії – від азербайджанської компанії SOCAR. Новий тендер буде оголошений найближчим часом.
Приватизація DEPA мала принести в грецький бюджет 900 млн євро.
Експерти побоюються, що провал першого “раунду” продажі DEPA може негативним чином вплинути на масштабні плани щодо приватизації державних компаній в Греції в поточному році.
Термін прийому юридично зобов’язуючих пропозицій в рамках державного тендеру з приватизації DEPA завершився. Передбачалося, що Газпром стане єдиним реальним претендентом на грецьку газову компанію. Зазначимо, що інший великий претендент на DEPA – компанія M & M Gas, спільне підприємство грецьких фірм Motor Oil і Mytilineos, – раніше також відмовилася від своєї заявки на приватизацію. Також від участі у конкурсі відмовилася російська група “Синтез” Леоніда Лебедєва.
Корпорація DEPA займається оптовими закупівлями, торгівлею та постачанням природного газу промисловим споживачам та домогосподарствам Греції. В даний час Грецькій Республіці належить 65% акцій компанії, ще 35% знаходиться у власності у місцевої нафтопереробної компанії Hellenic Petroleum SA.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас