Apple наймає тисячі нових співробітників для боротьби з Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple наймає тисячі нових співробітників для боротьби з Samsung

Світ
1480
Apple опублікувала доповідь про розвиток компанії, в якій повідомила про плани прийняти понад 7 тисяч людей на роботу в своєму новому офісі в Купертіно. Збільшення компанії і зростання штату відбувається на тлі погіршення публічного іміджу Apple, скорочення продажів і зростання протистояння з Samsung на мобільному ринку.
У минулому фінансовому кварталі, всупереч 37,4 млн реалізованих iPhone і 19,5 млн. iPad, Apple натрапила на падіння прибутків – вперше за десять років. За словами гендиректора Тіма Кука, це було спровоковано “неймовірним ослабленням” ринку ПК, зростанням пауз між оновленнями, а також популярність iPad, яка в певному сенсі “поглинула” частину потенційних доходів від продажу Mac.
Падіння прибутку стало ще однією неприємністю в низці подій, які зашкодили іміджу Apple – від претензій щодо ухилення від сплати податків до порушень прав людини на партнерських заводах в Китаї.
Як вказано в документі, Apple запланувала серйозне посилення брендів і своїх власних позицій як “наріжного каменю” місцевої економіки. Для цього Apple має намір в прийдешні три роки відкрити в Кремнієвій долині 7400 нових вакансій, щоб у скептиків не залишилося ніяких заперечень з приводу того, що компанія має потенціал для зростання і битви з ключовим супротивником – корейською Samsung, яка в травні цього року обігнала Apple на ринку смартфонів США.
Зазначимо, що минулого року Apple витратила близько $2 млрд на зарплату співробітникам. До завершення спорудження нового футуристичного офісу компанії бюджет зарплат має дійти вже до $3 млрд. Крім того, в документі окремо зазначено, що за 2012/2013 фінансовий рік корпорація заплатить близько $9,2 млн. податків у міську казну Купертіно, що становить майже 18% річного бюджету міста.
Нагадаємо, що в рейтингу найбільш швидкозростаючих гігантів Apple розмістилася на третьому рядку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас