Влада столиці обіцяє 3G і 4G зв'язок в метро вже у липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада столиці обіцяє 3G і 4G зв'язок в метро вже у липні

Казна та Політика
585
Вже в липні мобільний зв’язок буде функціонувати на Святошинсько-Броварській лінії столичного метро, розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.
Як повідомили в КМДА, за інформацією компанії-інвестора, поки система перебуває в активній стадії проектування і спорудження.
Влада похвалилися, що проектування і радіопланування проводиться з урахуванням усіх сучасних стандартів (3G, 4G, LTE).
“Для проведення робіт потрібно більше часу, ніж спочатку планувалося, оскільки на прохання мобільних операторів було вирішено впроваджувати нову і більш прогресивну технологію Ran Sharing. Зараз роботи можуть проводитися 4 години на добу і лише в нічний час. Перша черга планується до запуску в середині липня”, – розповів Крамаренко.
За словами чиновника, до неї увійдуть станції Політехнічний інститут, Вокзальна та перегони, які до них прилягають. Потім, з паузою у два-три тижні оснастять станції Університет, Театральна, Хрещатик і Арсенальна. Добудувати систему зв’язку, згідно з умовами інвестиційної угоди, повинні до кінця 2014 року.
Зазначимо, що інвестконкурс на запуск мобільного зв’язку в метро стартував у березні минулого року. У вересні його переможцем стало ТОВ ЕСУ. Орієнтовна ціна проекту складає 70 млн грн. Переможець також заплатив владі 3,5 млн. грн. на організацію соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури столиці.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська міськдержадміністрація оцінює впровадження Wi-Fi доступу до мережі інтернет на станціях метрополітену в 8,5 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас