В Росії основною проблемою ІТ-галузі є брак кадрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії основною проблемою ІТ-галузі є брак кадрів

Світ
543
Брак професіоналів, кадровий голод зараз є однією з головних проблем для ІТ-компаній Росії. Про це заявив заступник міністра зв’язку і масових комунікацій Марк Шмулевич.
За словами заступника міністра, ринкова вартість висококваліфікованих фахівців у Росії вже вища, ніж в країнах СНД. У сфері підприємництва, управління, маркетингу, управління продуктами різниця між попитом і пропозицією особливо велика.
Чиновник підкреслив, що поки влада РФ працює над збільшенням кількості інноваційних ІТ-кластерів, розширенням заходів податкової підтримки малих і середніх ІТ-підприємств.
Нагадаємо, за словами голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, забезпечити подальший системний розвиток ІТ-галузі можливо лише за умови об’єднання зусиль і врахування всіх потреб ІТ-ринку.
“Участь в законотворчому процесі представників ІТ-громадськості дозволить нам створити дійсно актуальні, прогресивні і необхідні законодавчі акти. Не сумніваюся, що найближчим часом завдяки продуктивній співпраці Комітету ВРУ з питань інформатизації та інформаційних технологій та експертної ради, будуть створені умови для прискореного розвитку інформаційного суспільства, підвищення конкурентоспроможності України за рахунок широкого впровадження ІТ, поліпшення життєвого рівня населення в інтересах демократичного суспільства”, – зазначив Валерій Омельченко.
Як повідомлялося, 22 травня 2013 р. Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій на своєму засіданні ухвалив рішення про створення Експертної ради при Комітеті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас