Американський флот буде тестувати кораблі за допомогою 3D-друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський флот буде тестувати кораблі за допомогою 3D-друку

Казна та Політика
469
Військово-морські сили США повідомили про те, що цього року запустять в Норфолку експериментальний центр тривимірного друку. Нова розробка привернула увагу військових потенціалом швидкого і дешевого створення унікальних ливарних форм і моделей кораблів для гідродинамічних тестів.
Одним з основних плюсів тривимірного друку експерти ВМС США назвали можливість відтворити запчастини, які вже зняті з виробництва. Таким чином фахівці ВПС США вже випускають ливарні форми для створення рідкісних деталей, а військові медики замовляють об’ємні роздруківки елементів протезів.
На думку Бена Кольмана, який відповідає за проект, вже через кілька років майстерні ВМС, що використовують тривимірний друк, можуть бути запущені на багатьох ключових базах, а в майбутньому тривимірні принтери зможуть розміститися на борту суден.
Серед причин, які Кольман вважає ключовими для запуску нової програми, називаються дешевизна, можливість швидко виправити схему деталі відповідно до вимог клієнта і зменшити зайнятий запасами об’єм. Таким чином, замість безлічі окремих деталей можна буде зберігати запас матеріалу для їх створення.
Вже в листопаді флот США має намір запустити на експериментальних майданчиках тривимірні принтери, а до грудня організувати випуск гумових прокладок, яких, як повідомляє Кольман, постійно не вистачає на кораблях.
Тести, покликані визначити потенціал нової розробки, будуть проходити в Норфолку і Сан-Дієго. У процесі дослідження експерти досліджують низку проблем, пов’язаних з адаптацією методів до умов флоту. Так, нинішні верстати для друку з металів хочуть зробити більш компактними і готовими до роботи на борту кораблів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас