Економія посилюється: іспанській владі запропонували перейти на воду з під крану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економія посилюється: іспанській владі запропонували перейти на воду з під крану

Казна та Політика
732
Владі Іспанії з метою економії запропонували замінити воду в пляшках на воду з-під крана.
Як повідомляє Espanarusa, за даними Іспанської Асоціації Керуючих компаній водопровідного сектора (AGA), влада Іспанії могли б заощадити до п’ятдесяти мільйонів євро на рік, замінивши воду в пляшках, використовувану на офіційних зустрічах, зборах, прес-конференціях і семінарах, на воду з-під крана.
Генеральний директор AGA Хосе Луїс Гонсалес Вальве пояснює, що Іспанія входить до п’ятірки країн-лідерів по споживанню води в пляшках – тут випивають близько п’яти мільйонів пляшок води на рік.
Це передбачає, що кожен житель країни вживає 100-150 літрів води з пляшок на рік, яка коштує в 200-1000 разів дорожче, ніж її водопровідний аналог.
При цьому, за словами Вальве, немає даних про те, що вода з-під крана поступається за своїми санітарним, смаковим і дієтичним якостям воді з пляшки. Крім того, на думку генерального директора AGA, не потрібно забувати і про екологічні наслідки споживання бутильованої води – про кілограми пластику, величезна частина яких залишається в парках, на вулицях, на пляжах і в інших громадських місцях, завдаючи шкоди навколишньому середовищу.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одну з кав’ярень всесвітньовідомої мережі викрили у використанні води з туалету.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас