ООН просить зібрати рекордні $ 5,2 млрд для допомоги сирійцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН просить зібрати рекордні $ 5,2 млрд для допомоги сирійцям

Світ
160
ООН в п’ятницю звернулася до донорів організації із закликом до кінця року зібрати рекордну суму в розмірі 5,2 мільярда доларів для допомоги постраждалим в результаті конфлікту в Сирії.
Запрошення сума серйозно перевищує заклики про допомогу, раніше озвучені ООН для надання допомоги населенню Іраку, Судану, Афганістану, Пакистану і жителям Гаїті.
Отримані кошти мають бути розподілені серед сотні гуманітарних організацій. Близько 3,8 мільярда доларів планується направити на потреби 3,45 мільйона біженців, ще 1,4 мільярда доларів будуть призначені для надання допомоги 6,8 мільйона сирійців, які знаходяться всередині країни (з них 4,25 мільйона – внутрішньо переміщені особи).
У грудні 2012 року ООН виступила із закликом зібрати для допомоги Сирії 1,5 мільярда доларів, проте на даний момент зібрано близько одного мільярда.
У Сирії з березня 2011 року триває конфлікт між владою і опозицією. За цей час в країні, за озвученими ООН даними, загинули щонайменше 80 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що протистоїть добре озброєним і навченим бойовикам, які прибувають з-за кордону.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас