Експерт: Facebook може замінити класичні банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Facebook може замінити класичні банки

Світ
1261
Про це заявив голова правління азербайджанского банку Bank Technique Ульві Мансуров, виступаючи на II Міжнародній Банківській Конференції та Виставці банківських технологій.
«Суперниками сьогодні для банків є ті компанії, які ми навіть не вважаємо конкурентами, – каже пан Мансуров.
- Адже років 10-15 тому інтернет-банкінг ми розглядали всього лише як додаток до нашої роботи, вважаючи головним відкриття і розвиток відділень банків. Зараз же, щоб «вижити» банкам треба в першу чергу звертати увагу на інтернет-банкінг та інноваційні системи.
Ще 20 років тому Білл Гейтс сказав, що банківська справа є необхідною, а банки – ні. Насправді він був правий, адже зараз ми стикаємося з тим, що набагато вигідніше клієнтів з філій переводити в Інтернет, або на телефон».
Доповідач заявляє, що Facebook збирається також отримати ліцензію на введення грошових операцій. Хоча на перший погляд це звучить парадоксально, здавалося б, просто соціальна мережа.
Але насправді Facebook позиціонує себе як конкурент сучасним банкам. І цілком можливо, що в майбутньому багато користувачів банків віддадуть перевагу такій швидкій, а головне, такій знайомій соцмережі над класичним банком.
«Це цілком реально, і не через кілька років, а місяців через 5-6. Сьогодні все дуже активно розвивається, прогрес не стоїть на місці. Встежити за подіями дуже важко.
Ось приблизно років 15 тому ви могли уявити собі, що в Інтернеті можна буде стільки всього зробити? Ось так і звичні нам класичні банки можуть почати працювати за принципом соціальних мереж», – прокоментував Ростислав Дюк, начальник Управління ризиків фізичних осіб банку «ПУМБ».
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас