Показники наповнення бюджету стабільні, - Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показники наповнення бюджету стабільні, - Міндоходів

Казна та Політика
278
Протягом січня-травня 2013 року до зведеного бюджету сплачено 172,8 млрд. грн. платежів. Це на 3,4 млрд. грн. більше відповідного періоду минулого року. Про це Міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.
„Організаційне та функціональне об’єднання податкової та митної служб, інтеграція баз даних надали нам додаткові інструменти для детінізації економіки. В результаті ми не лише втримали, але й підвищили рівень відрахувань до держбюджету без посилення фіскального тиску”, – підкреслив Олександр Клименко.
За п’ять місяців поточного року до державного бюджету надійшло 136,7 млрд. грн., місцеві бюджети отримали 36,1 млрд. гривень.
До загального фонду державного бюджету зібрано 130,8 млрд. грн., що на 2,4 млрд. грн. перевищує показник січня-травня 2012 року.
Темпи зростання платежів цілком адекватні темпам зростання економіки. Зокрема, темп зростання податкових платежів загального фонду держбюджету за звітній період склав 4,8% при зменшенні виробництва промислової продукції за січень-березень на 4,2%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас