Рецесія добралася і до економіки Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія добралася і до економіки Фінляндії

Казна та Політика
566
Валовий внутрішній продукт Фінляндії в I кварталі поточного року з урахуванням сезонних коливань скоротився на 0,1% порівняно з попередніми трьома місяцями. Падіння економіки Фінляндії фіксується другий квартал поспіль. Таким чином, можна констатувати технічну рецесію.
У річному вираженні фінський ВВП скоротився в минулому кварталі на 2,1%. Результат виявився гіршим за прогнози експертів, які очікували падіння показника на 0,1% в порівнянні з попереднім кварталом і на 2% в річному обчисленні.
Фінляндії не вдалося уникнути рецесії в першу чергу через ослаблення попиту в інших країнах єврозони, які серйозно постраждали від боргової кризи. Справа в тому, що на експорт припадає понад 30% ВВП. За звітний квартал експорт скоротився на 4%, а обсяги промислового виробництва – на 5,1%.
Через три роки після фінансової кризи Фінляндія є однією з чотирьох країн єврозони, борг якої не перевищить 60% ВВП цього року, свідчать оцінки Європейської комісії. Борг Німеччині складе 81,1% ВВП, а середній показник по єврозоні буде перебувати на рівні 95,5% ВВП.
Фінляндія також залишається єдиною країною в єврозоні, рейтинг якої від трьох міжнародних рейтингових агентства знаходиться на рівні “ААА” зі “стабільним” прогнозом.
Більше того, Фінляндія змогла утримати дефіцит бюджету в межах 3% ВВП, чого не змогла досягти навіть Німеччина.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас