Туреччина: влада приносить вибачення, але водомети не мовчать — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина: влада приносить вибачення, але водомети не мовчать

Світ
1752
Маніфестантам на стамбульської площі Таксим знову довелося випробувати на собі натиск струменів з водометів і їдкий сльозогінний газ: незважаючи на те, що турецький віце-прем’єр вибачився за надмірне застосування сили і визнав правоту захисників парку Гезі, методів розгону демонстрацій влада не змінили.
Після нетривалого затишшя минула ніч в Стамбулі ознаменувалася новими сутичками з поліцією. Протести проти авторитарної, як вважають протестувальники, політики нинішнього турецького уряду об’єднали навіть постійно ворогуючих вболівальників трьох футбольних клубів.
Протестами охоплена столиця Анкара і інші великі міста Туреччини. Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який перебуває з візитом в Марокко заявив, що “ініціативу перехопили терористичні елементи” і пообіцяв після повернення вирішити всі проблеми.
У ході заворушень, що почалися минулого тижня, вже загинули 2 людини, близько 3 000 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 1700 осіб заарештовано.
До найбільшої конфедерації профспілок Туреччини, що почала страйк на знак солідарності з протестувальниками, приєдналась і інша впливова профспілка. Страйкарі вважають, що розправа з демонстрантами продемонструвала: правляча ісламістська партія порушує принципи демократії.
Щоб обійти цензуру, турецькі ЗМІ організували збір коштів для фінансування публікації матеріалів в New York Times, вони хочуть пояснити протестний рух в Туреччині міжнародному співтовариству.
ООН закликала до якнайшвидшого розслідування репресій в Туреччині, а віце-президент США Джо Байден закликав Анкару поважати демократію.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас