Росія витратить $ 157 млрд на покупку швидкісних поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія витратить $ 157 млрд на покупку швидкісних поїздів

Казна та Політика
720
Російська влада планує витратити на створення системи швидкісних поїздів у країні, які могли б їздити зі швидкістю близько 400 км/год, близько 157 млрд дол.
Про це повідомляє генеральний директор Російської залізниці (РЖД) Володимир Якунін.
Виступаючи в Сочі, де в 2014 році пройдуть зимові олімпійські ігри, він заявив, що перші швидкісні потяги можуть бути введені в експлуатацію в 2018 році, коли Росія буде приймати матчі чемпіонату світу з футболу.
Якунін повідомив, що РЖД в цьому році отримає близько 0,5 млрд дол. на підготовку першого проекту швидкісного сполучення з Москви до Казані, будівельні роботи по якому можуть початися в кінці 2014 – початку 2015 року.
Вартість всього проекту перевищує 30 млрд дол.
Міністр транспорту РФ Максим Соколов повідомив, що реалізація цього проекту скоротить час проїзду 800 кілометрів з 11 годин до близько трьох годин.
Росія хоче залучити до реалізації цього проекту великі міжнародні компанії, серед яких Якунін назвав Siemens AG (SIE) і Alstom SA.
Bloomberg відзначає, що російська влада має намір також створити швидкісне сполучення між Москвою і Санкт-Петербургом, а також пустити швидкий поїзд зі столиці в Сочі.
За словами Якуніна, проект планується на 70% про фінансувати за рахунок бюджету, а на 30% – за рахунок власних коштів компанії і приватних інвесторів.
Агентство зауважило, що в Росії немає жодного швидкісного сучасного залізничного сполучення в той час, як вперше в світі такий проект був реалізований в Японії в 1960 році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас