Названі 2 головні проблеми банківської системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі 2 головні проблеми банківської системи України

Казна та Політика
1878
Український банківський сектор має дві основні проблеми.
Про це повідомив начальник сектора ринкових досліджень Українського кредитного рейтингового агентства Віктор Шулик у ефірі Першого ділового каналу.
За його словами, перша з них – законодавче поле.
“Неодноразово і банки, і рейтингові агентства спостерігають ситуацію, коли видано кредит нормальному позичальнику, але через певний час можуть просто не захотіти гасити кредит і банк нічого з цим вдіяти не може. Це особливості судової системи”, – розповів Шулик.
Експерт зазначив, що друга проблема – якість активів.
“До кризи був значний обсяг активів у іноземній валюті. Банки, які є переважно дочірніми підрозділами західних фінансових структур, дали схеджувати власні валютні ризики, надаючи громадянам і підприємствам позики в іноземній валюті. Частка таких позик перевищила 50% кредитного портфеля банківської системи. Коли була девальвація національної валюти, виникла ситуація, що боргове навантаження на кожного позичальника зросло, громадяни були неспроможні обслуговувати такі позики,просили реструктуризації або просто відмовлялися платити”, – зауважив Шулик.
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service зазначило, що прогноз для банківської системи України є негативним, незмінно залишаючись на цьому рівні з жовтня 2009 року.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас