Game over: програма з підтримки економіки США може бути згорнута в найближчі 3 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Game over: програма з підтримки економіки США може бути згорнута в найближчі 3 місяці

Казна та Політика
1168
Президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Джон Вільямс заявив, що уряд протягом найближчих трьох місяців може почати скорочення обсягів програми купівлі облігацій.
Комітет з операцій на відкритому ринку сказав, що продовжиться скупка облігацій на суму $85 млрд щомісяця, щоб підтримати економічне зростання і скоротити безробіття. Центральний банк також зобов’язався утримувати процентні ставки на рівні нуля, до тих пір поки безробіття перевищує показник в 6,5%, а інфляція не вище 2,5%.
Як заявив сьогодні в Стокгольмі Вільямс: “Поряд з тим, як скорочується рівень безробіття, а в економіці спостерігається “істотне поліпшення”, я можу припустити, що вже цього літа в нашу програму скупки бондів можуть бути внесені невеликі коректування. Програма виконує важливу місію щодо посилення економічного зростання, і мені б хотілося, щоб зростання продовжилося в другому півріччі. У разі якщо справи підуть добре, програму можна згорнути до кінця року”.
У грудні 2008 р. ФРС використовував нетрадиційні заходи для підтримки економічного зростання, знизивши процентну ставку до нуля. Вільямс, який цього року не голосує по грошово-кредитній політиці, припустив, що економічне зростання в 2013 р. складе 2,5% і 3,25% наступного року.
“У той час як податково-бюджетна політика США в поточному році стримує зростання, ситуація на ринку житла і показники споживчих витрат вселяють довіру”, – сказав Джон Вільямс журналістам у Стокгольмі.
У січні 2012 р. ФРС вперше встановила необхідний показник інфляції, взявши на себе зобов’язання стримувати зростання цін в довгостроковій перспективі на рівні 2%. Вільямс, який був одним з перших, хто підтримав даний крок, заявив у Стокгольмі, що інфляція може стати проблемою, якщо вона залишиться на нинішньому рівні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас