США замовили військових есмінців на $ 6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США замовили військових есмінців на $ 6 млрд

Казна та Політика
478
Командування ВМС США уклало з суднобудівними підприємствами General Dynamics і Hungtington Ingalls контракти на споруду дев’яти нових есмінців типу “Арлі Берк”, повідомляє Defense News.
Сума операції склала 6,1 мільярда доларів. Всі замовлені кораблі повинні бути поставлені замовнику до кінця 2017 року. Як очікується, перші два кораблі замовлення – DDG-117 і DDG-118 – отримають імена “Пол Ігнатіус” і “Деніел Іноує”. Імена інших есмінців поки не визначені.
За умовами операції, Hungtington Ingalls отримає 3,3 мільярда доларів на проектування та будівництво п’яти кораблів: по одному кораблю на рік у 2013-2017 році. Всі ці есмінці будуть побудовані на верфі в Паскагула в Міссісіпі. У свою чергу General Dynamics отримає 2,8 мільярда доларів на проектування і споруду на верфі Bath Iron Works у Баті штату Мен чотирьох есмінців. За контрактом, один корабель повинен бути зданий в 2013 році і по одному – в 2015-2017 році.
В угоду був включений і опціон на споруду п’ятого есмінця типу “Арлі Берк”; його може отримати General Dynamics. У разі, якщо Конгрес США схвалить укладення додаткового контракту за опціоном, десятий есмінець буде побудований в 2014 році. Слід зазначити, що контракт на споруду есмінців не включає в себе закупівлю і установку спеціального устаткування. Зокрема, мова йде про бойову інформаційно-керуючу систему Aegis і озброєння. Це обладнання буде закуповуватися окремим контрактом, можлива вартість якого поки невідома.
Всі замовлені ВМС США есмінці будуватимуться по модернізованому проекту і отримають ряд істотних поліпшень.
В даний час на озброєнні ВМС США стоять 62 есмінця типу “Арлі Берк”, частина з них повинна бути списана, а інша – модернізована. Головний корабель проекту поступив на озброєння в 1991 році. Спочатку американські військові планували обмежитися 62 есмінцями типу “Арлі Берк”, проте в 2008 році було прийнято рішення про збільшення чисельності кораблів до 75 одиниць. Очікується, що кораблі цього типу прослужать в складі ВМС США щонайменше до 2070.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас