Мільярдна оптимізація: компанії США не виплатили завдяки офшорам $ 127 млрд податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдна оптимізація: компанії США не виплатили завдяки офшорам $ 127 млрд податків

Казна та Політика
573
55 американських компаній мінімізували податкові виплати на 127,5 мільярда доларів за допомогою офшорних юрисдикцій. Про це повідомляється в дослідженні громадської організації «Громадяни за податкову справедливість» (Citizens for Tax Justice, CTJ).
CTJ посилається на дані компаній, що звітують про обсяги коштів на офшорних рахунках. За підсумками останнього фіскального року 55 компаній, в тому числі Dell, Nike, Microsoft і Apple, тримали на цих рахунках 453 мільярди доларів.
Як зазначає CTJ, компанії визнають, що в разі повернення цих коштів у США їм доведеться заплатити корпоративний податок за середньою ставкою в 28 відсотків. У підсумку, як підрахували в організації, бюджет США недорахувався 127,5 мільярда доларів.
CTJ уточнює, що дані доступні тільки для 55 компаній, оскільки вони повідомляють, за якою ставкою їм довелося б заплатити податок при переказі коштів в США. Всього ж кошти в офшорах тримають 290 компаній зі списку Fortune 500. 235 компаній, які відмовляються повідомляти ставку, тримають на офшорних рахунках 1,3 трильйона доларів.
Відхід від сплати або мінімізація податків, на відміну від ухилення, не є кримінальним злочином. Проте влада називає відхід від сплати податків аморальною і суперечною духу закону практикою. У США обговорення мінімізації виплат активізувалося після того, як в середині травня Сенат звинуватив Apple у відході від сплати податків з 74 мільярдів доларів.
Активній критиці у зв’язку з мінімізацією податків піддається також Google і інші глобальні компанії. Керівництво організацій запевняє, що не порушує закони і, як правило, посилається на обов’язок сплачувати податки за максимально ефективною схемою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас