Кількість безробітних у світі до 2015 року досягне 208 млн осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних у світі до 2015 року досягне 208 млн осіб

Світ
362
Глобальна економіка поступово відновлюється після фінансової кризи, однак зростання зайнятості і скорочення нерівності в доходах більш характерні для країн з ринками, що формуються і розвиваються, ніж для розвинених країн, йдеться в доповіді Міжнародної організації праці Світ праці у 2013 році.
Аналітики зазначають, що в більшості країн з низькими і середніми доходами зберігається істотний розрив між багатими і бідними. Однак за період між 2010 і 2011 роком в 14 з 26 країн з розвиненою економікою (дані щодо яких увійшли до доповіді) було відзначено зростання нерівності доходів. Йдеться, зокрема, про Францію, Данію, Іспанію та США.
Таким чином, йдеться в доповіді, чисельність населення із середнім рівнем доходів зменшується. Причиною цього стало поєднання тривалого безробіття, погіршення якості робочих місць і виходу працівників з ринку праці.
Водночас у багатьох з цих країн знову різко підскочили виплати керівникам вищої ланки, заморожені після початку глобальної кризи.
Примітно, в країнах, що розвиваються, і країнах з ринками, що формуються, чисельність групи із середнім рівнем доходів зросла з 263 млн осіб у 1999 році до 694 млн осіб в 2010 році. У той же час, як зазначено в доповіді, вразлива група, що включає тих, чий дохід ледь виходить за межу бідності, також збільшилася з 1 млн 117 тис. у 1999 році до 1 млн 925 тис. осіб в 2010 році, і це зростання зафіксовано переважно в країнах з низьким рівнем доходів і з середнім рівнем доходів, близьким до низького. Таким чином, дана вразлива група в три рази перевищує групу із середнім рівнем доходів.
Тенденція загального зростання безробіття у світі, зазначено в доповіді, збережеться: згідно з підрахунками аналітиків МОП, до 2015 року кількість безробітних з нинішніх 200 млн осіб зросте до майже 208 млн.
Як зазначає у своєму коментарі генеральний директор МОП Гай Райдер, “наявні дані вказують на позитивні тенденції в багатьох частинах світу, що розвивається, при цьому малюють тривожну картину для країн з високими доходами навіть на тлі економічного оздоровлення. Особливо тривожна ситуація складається в деяких країнах Європи, і вона починає загрожувати їхньому економічному та соціальному устрою. Необхідне глобальне оздоровлення економіки, орієнтоване на продуктивні інвестиції в поєднанні з більш ефективним соціальним захистом для найбідніших і вразливих груп населення. Серйозну увагу варто звернути на усунення нерівності в доходах, яка продовжує зростати в багатьох частинах світу”.
Раніше повідомлялося, що зараз безробіття в єврозоні досягло нового максимуму, а інфляція залишається набагато нижче орієнтира Європейського центробанку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас