На одного українця на кінець 2012 року припадало 1451 долар державного боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На одного українця на кінець 2012 року припадало 1451 долар державного боргу

Казна та Політика
627
Україна посідає 98-е місце серед 174 країн світу за рівнем боргового навантаження, що припадає на одного жителя, розташувавшись між Оманом і Казахстаном. На одного українця на кінець 2012 року припадало 1451 долар державного боргу.
Такий рейтинг склали експерти РІА Рейтинг, ґрунтуючись на даних Міжнародного валютного фонду. «Безумовно, держборг – це не пряма заборгованість населення, тобто ніхто до жителів країни не буде приходити і вимагати оплатити борги держави. Однак борговий тягар так чи інакше позначається на фінансовому благополуччі жителів країни через підвищення податків, скорочення державних витрат і соціальних виплат чи інші заходи бюджетної економії», – пояснюють свою методику складання рейтингу в агентстві.
Верхні рядки рейтингу посідають розвинені країни. На першому місці – Японія, де на кожного жителя припадає по 111 тис. доларів держборгу. За нею йдуть Сингапур – 56,8 тис. доларів, Ірландія – 53,7 тис. доларів, США – 53,2 тис. доларів і Канада – 44,7 тис. доларів. Всі лідери за обсягом заборгованості – це держави з розвиненими економіками і фінансовими системами. У більшості випадків такі країни винні своїм же громадянам, а не якимсь зовнішнім кредиторам. Таким чином, їхні жителі фактично винні самі собі.
На останніх місцях рейтингу розташувалися переважно небагаті навіть за мірками африканського континенту країни: Центрально-Африканська Республіка, Ліберія, Нігер, Ефіопія, Бурунді, Демократична Республіка Конго. Низький держборг у них сформувався не тому, що державі вистачає своїх доходів, а через неможливість залучити позикові кошти, пояснюють в агентстві.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас