В Україні понад 13 тис. будинків перебувають в аварійному стані - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні понад 13 тис. будинків перебувають в аварійному стані - Мінрегіон

Нерухомість
452
Понад 13 тис. будинків України зараз перебувають в аварійному стані.
“До категорії аварійних віднесено 13,2 тис. будинків (0,16% житлових будинків України), загальною площею 1,2 млн кв. м, в яких мешкає 23,1 тис. жителів”, – йдеться в повідомленні Мінрегіону.
За станом фізичної і моральної зношеності першочерговими об’єктами, які вимагають реконструкції, є житлові будинки перших масових серій, житлові квартали і мікрорайони, побудовані цими будинками.
Нагадаємо, в Україні налічується понад 4 млн кв. м застарілого житла. За словами експертів, під час реконструкції кварталів застарілої забудови їхніх жителів розселять у квартири з більшою площею приміщень загального користування.
“Якщо прийнято рішення про реконструкцію того чи іншого кварталу або будинку застарілої забудови, розселяти мешканців будуть або тимчасово, або в будинки, які розташовані поряд з їхнім житлом. Українці вибирають самі, як їм буде зручно. Але що головне – нормативи тих приміщень, в які їх відселять, незалежно від того, стоїть людина на квартирному обліку чи ні, повинні бути збільшені в частині площі приміщень загального користування. Тобто в “хрущовках” площа кухні 6 кв. м, туалет – 2 кв. м, коридор – 1,5. А в нових серіях, які будуватимуть замість них, кухня вдвічі більша – 12 метрів, тобто до тієї площі, на якій люди живуть зараз, додається коефіцієнт 1,2-1,3”, – пояснив радник Голови ВР з питань будівництва Ігор Лисов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас