Google вклав мільйони доларів у зелену енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вклав мільйони доларів у зелену енергетику

Світ
521
Інтернет-корпорація Google виділила $12 млн на Jasper Power Project – проект будівництва 96-мегаватної станції сонячних батарей в Південній Африці.
Завод з виробництва сонячних панелей розташований в Північно-Капській провінції Південної Африки. По завершенні проекту Jasper буде однією з найбільших сонячних установок на континенті, здатних генерувати достатньо електроенергії для живлення 30 тис. південноафриканських будинків.
Проект розробляється і фінансується SolarReserve, Intikon Energy і Kensani Group, також за підтримки Rand Merchant Bank, Public Investment Corporation, Development Bank of South Africa і PEACE Humansrus Trust.
Jasper відкриє 300 вакансій на час будівлі проекту і 50 постійних вакансій, що буде важливим внеском у зайнятість місцевого населення. У першу чергу прибуток компанії, а саме $26 млн, планується направити на розвиток сільських районів і на освітні програми в регіоні.
За повідомленням Google, компанія виділила $1 млрд інвестицій у відновлювану енергетику і продовжує шукати нові проекти. У США компанія вклала $75 млн у вітроелектростанції в штаті Айова, $200 млн – також у “вітряки” в Техасі. Минулого місяця компанія заявила, що планує надавати потужності “чистих” електростанцій компаніям.
Рік Нідхем, директор відділу Екологічно відповідального розвитку та енергетики (ESM) в Google зазначив, що Південна Африка має сильний потенціал для підтримки використання поновлюваних джерел енергії, а це робить її привабливим місцем для інвестицій, і саме тому регіон відзначив найвищий відсоток зростання інвестицій в “чисту” енергетику в минулому році.
Раніше повідомлялося, що Google планує знову атакувати позиції Apple на ринку смартфонів за допомогою гаджета, який запропонує користувачам новий набір додатків і більший рівень інтелектуальності при функціонуванні в мережі.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас