Названо найдорожчі країни для автомобілістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожчі країни для автомобілістів

Технології&Авто
1894
Британська компанія Prestige Perfomace Center GB провела дослідження, в рамках якого з’ясувала вартість володіння автомобілем в різних країнах світу. Фахівці в дослідженні врахували ціни на авто, вартість паркування, пального, розмір дорожнього податку.
Найвища середня ціна нового автомобіля – в Сінгапурі – 105,3 тис. долара. Слідом йде США (30,5 тис. доларів) і Гонконг (27,7 тис. доларів).
Найбільш дороге пальне продається в Туреччині, де автомобілісти змушені платити в середньому по п’ять тисяч доларів щорічно. Також до цього показника близька Італія і Гонконг. Найдешевше пальне (близько тисячі доларів на рік) продається в Росії, Саудівській Аравії та державах Північної Африки.
Найдорожче автострахування також виявилося в Гонконгу, де щорічна середня плата за поліс становить три тисячі доларів. Слідом йде Бразилія (2,7 тис. доларів) і Канада (близько двох тисяч доларів). В кінці списку опинилися держави західної та південної Африки, Росія, Японія і Саудівська Аравія. У цих країнах середній розмір щорічної плати за страховку машини – в межах 300 доларів.
У рейтингу вартості однієї години паркування абсолютним лідером є Австралія, де середня ціна 60 хвилин стоянки становить 28 доларів. А за вартістю особистого паркувального місця лідирує Гонконг (близько десяти тисяч доларів на рік) і США (від 3 до 7 тис. доларів на рік).
У показнику плати за в’їзд до центру міста по буднях (стягується у багатьох державах в рамках боротьби з пробками) на першому місці Великобританія (15 доларів), а також країни азіатського регіону і Євросоюзу (близько 7,5 дол.).
Найвищий дорожній податок зафіксований у Гонконгу (близько десяти тисяч доларів), Південній Кореї (більше двох тисяч доларів) і Росії (понад півтори тисячі доларів). Крім того, дослідники відзначили Туреччину, де дорожні збори найбільш сильно прив’язані до обсягу двигуна автомобіля і різняться від 287 до 10,5 тис. доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас