Сотням тисяч британців бракує коштів на їжу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотням тисяч британців бракує коштів на їжу

Казна та Політика
1928
У Великобританії число голодуючих і нужденних мешканців, які звернулися за допомогою в “харчовий банк” країни, перевищило 500 тис. осіб.
Як повідомляє газета Independent з посиланням на спільну доповідь громадських організацій Oxfam і Church Action on Poverty, цей показник збільшився торік, принаймні, в три рази в порівнянні з попередніми роками і, за деякими оцінками, продовжить рости.
Нагадаємо, що так званий “харчовий банк” займається збором продуктів від виробників і постачальників і передає їх нужденним.
“Жахлива реальність в тому, що сотні тисяч людей у Великобританії звертаються за продовольчою допомогою. Скорочення соціальної підтримки зайшло занадто далеко і призвело до бідності, поневірянь та голоду у великих масштабах. Неприпустимо, щоб таке відбувалося в країні, що займає сьоме місце у світі по добробуту”, – заявив глава Oxfam Марк Голдрінг.
Згідно з даними провідних благодійних організацій, у Великобританії через економічний спад, а також скорочення зарплат і соцдопомоги значно зросла кількість сімей, яким доводиться звертатися за допомогою, щоб прогодувати себе.
На їхню думку, продовольча криза викликана підвищенням цін на продукти харчування і паливо. Так, за останні 5 років ціни на базові продукти харчування підвищилися на 35%, а на опалення – на 63%, при цьому доходи деяких людей не збільшилися зовсім.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас