Китайські інвестори активно скуповують шато в Бордо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські інвестори активно скуповують шато в Бордо

Світ
567
Інтерес китайських інвесторів до виноробних господарств Бордо, судячи з усього, тільки зростає – жителі Піднебесної, як з’ясувалося, скуповують шато в Бордо ударними темпами.
Як заявив один з провідних ріелторів Бордо Максвелл Сторрі Бейнс, починаючи з 2011 року, в середньому одне шато на місяць купували в Бордо китайські інвестори. У результаті в даний час жителі Піднебесної володіють, за попередніми підрахунками, 40-50 маєтками в Бордо. Бейнс зазначив, що продавців шато цікавлять, як правило, китайці, але не завжди можна визначити, звідки родом покупець.
Деякі уродженці Піднебесної володіють у Бордо значним комплектом нерухомості. Так, наприклад, пан Чен Ку, власник компанії Haichang Group, є господарем 11 шато.
Бейнс також зазначає, що в Бордо різні землі мають різну цінність. У Бордо в цілому є 120 тис. га виноградників і 28 тис. га – в Бургундії. З цієї кількості лише 5 тис. га становлять реальний інтерес, зазначає експерт.
Бейнс також звертає увагу, що в Бордо в цілому раді багатим китайським “гостям”. “Вони не могли вибрати кращий момент для купівлі. У цього регіону давня історія іноземних інвестицій – бельгійці, англійці, австралійці, американці, бразильці, саудівські принци. У цьому немає нічого нового”, – запевнив ріелтор.
Він також додав, що в регіоні в цілому налічується близько 8 тис. шато. З цієї кількості на китайців припадає тільки 0,5% маєтків. “У загальній схемі нерухомості в Бордо вони (китайці – DrinkTime) всього лише як точка на екрані радара”, – резюмував Бейнс.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас