Знову новий борг: Мінфін продав облігацій на 4,88 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову новий борг: Мінфін продав облігацій на 4,88 млрд грн

Казна та Політика
539
Учора Міністерство фінансів продало кілька серій облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) на загальну суму понад 4,88 млрд гривень (у перерахунку за курсом НБУ, нижче у таблиці – за ринковим курсом). Результати торгів розміщені на сайті міністерства. Частина грошей були залучені у валюті.
“Аукціон пройшов цілком очікувано, адже значні обсяги виплат на цьому тижні і на наступному ставили Мінфін у досить складну ситуацію з необхідністю істотних обсягів валюти”, – коментує результати Тарас Котович, аналітик ТОВ “Інвестиційний Капітал Україна”. Він підозрює, що не всі угоди були ринковими – частину паперів викупили дружні уряду банки.
“Для ринкових гравців сумний результат продемонструвало розміщення річних облігацій. На цю серію не було подано жодної заявки, що вказує на розгубленість внутрішнього ринку, де після святкового злету ставок навіть високий рівень ліквідності не призводить до появи попиту на рівні, прийнятному для Мінфіну. Не було заявок і по індексних паперах”, – додає Сергій Фурса, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас