Китайці збудують у Білорусі місто за $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці збудують у Білорусі місто за $5 млрд

Світ
2056
Вартість китайського міста в Білорусі на 155 тис. жителів, яке повинно з’явитися неподалік від Мінська, становить $5 млрд.
Новий промисловий центр дозволить китайським експортерам, які отримають право на податкові пільги в цьому місті, розміститися поблизу країн-членів ЄС і отримати вільний доступ до Росії та Казахстану, які входять до Митного союзу ЄЕП.
“Це унікальний проект. Ніхто не зможе створити промисловий парк з такою потужною інфраструктурою десь ще в Європі”, – сказав посол Китаю в Білорусі Гун Цзяньвей.
Китайські лідери давно прагнули створити виробничу базу для своїх експортерів в ЄС. Розпочаті в 2010 році переговори з Болгарією про створення парку, аналогічного схваленому Білоруссю, але істотно меншого масштабу, застопорилися після зміни керівництва в обох країнах.
Нагадаємо, Україна, як і Білорусь, активно намагається розвивати співпрацю з Китаєм. Серед останніх прикладів – зерновий контракт на кілька мільярдів доларів, заплановане складання безлічі китайських автомобільних марок на українських заводах, будівництво електрички з Києва в аеропорт “Бориспіль”.
Китай посідає друге місце серед 200 країн-торгових партнерів України.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас