В Україні почастішали випадки шахрайства по ОСЦПВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почастішали випадки шахрайства по ОСЦПВ

Кримінал
1482
За 2012 рік українськими страховими компаніями нібито загублено понад 150 тисяч полісів ОСЦПВ, що становить 2% від усіх проданих полісів. Дані бланки абсолютно придатні для укладення договорів страхування. Такі дані надані Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ). При цьому в бюро зазначають, що останнім часом почастішали випадки того, що страхові компанії не визнають видані їхніми агентами поліси автоцивілки.
«За статистикою кожен другий поліс, куплений «з рук» на дорозі, – фальсифікат або оформлений не у відповідності з законом про страхування. Тому важливо при купівлі поліса знати кілька критеріїв чинного поліса. По-перше, наявність мокрої круглої печатки, друге – поліс має бути підписаний, тому що може бути печатка, але не бути підпису, що вже говорить про неправильно оформлений поліс, і третє – до полісу повинен бути чек, який підтверджує оплату за полісом і дійсність страховки. Перевірити дійсність поліса ОСЦПВ можна на сайті МТСБУ, для цього достатньо вказати серію та номер поліса і дізнатися статус по ньому» – зазначає Інна Діденко, керівник відділу страхування компанії «Український автомобільний асистанс» (UMCA).
«Тільки треба розуміти, що поліс не потрапляє до бази в той же момент, коли ви його придбали, тому що є регламентовані страховими компаніями звітні періоди – коли вся інформація вводиться в бази страхових і передається в МТСБУ» – додав експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас