S&P: Україна не домовиться з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Україна не домовиться з МВФ

Кредит&Депозит
1856
У рейтинговому агентстві Standard & Poor’s не вірять, що Україна зможе домовитися з Міжнародним валютним фондом про відновлення кредитної програми в цьому році.
“Малоймовірно, що МВФ прийде до якоїсь угоди з українським урядом в 2013 році”, – заявив журналістам директор підрозділу “Суверенні рейтинги” S&P Тревор Куллінан.
Він нагадав, що виплати України за боргами перед МВФ в цьому році дуже значні ($5,63 млрд, – LB.ua) і поки що державі вдається здійснювати їх шляхом залучення запозичень на зовнішніх ринках. Однак, як підкреслив Куллінан, доступ до них може ускладнитися, що призведе до проблем з розрахунками країни за її зобов’язаннями і зробить негативний тиск на її рейтинг, який зараз встановлений на рівні B з “негативним” прогнозом.
Нагадаємо, цього року Україну двічі відвідувала місія МВФ, яка вела переговори з владою про нову програму співпраці. Останній візит завершився 10 квітня, за його результатами МВФ заявив про прогрес у переговорах з Україною. Проте з того часу ніяких домовленостей сторони так і не досягли.
Термін попередньої програми співпраці з МВФ закінчився наприкінці 2012 року. За цим договором країна отримала лише два кредитні транші на $3,4 млрд. Потім фінансування було заморожено через невиконання вимог фонду – підвищення тарифів на газ для населення, консервативну бюджетну політику та перехід до гнучкого валютного курсу. У рамках нової програми Україна розраховує отримати близько $15 млрд.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас