Втрати українських енергетиків можуть становити 2,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати українських енергетиків можуть становити 2,5 млрд грн

Казна та Політика
568
Різке погіршення розрахунків за електроенергію може призвести до енергетичного колапсу в країні. Таку думку висловив голова обласної організації Незалежної профспілки гірників України Західного Донбасу Віктор Грек, коментуючи поточну ситуацію з неплатежами на енергоринку.
“Якщо енергетики не зможуть в повному обсязі розраховуватися за відвантажене вугілля, то шахтарям ні з чого буде платити зарплату, підтримувати виробництво. В результаті постраждають усі – і гірники, і енергетики”, – попередив представник профспілок.
“Ми дуже сподіваємося, що уряд знайде правильне рішення в даній ситуації, розбереться з неплатниками, і гірники зможуть нормально працювати і отримувати заробітну плату”, – сказав Грек.
Як повідомлялося, підприємства з водопостачання знизили поточну оплату поставок електроенергії до 10%. За січень-квітень 2013 року їхні борги перед енергетиками зросли на 830 млн грн – до 3,3 млрд грн.
У спеціальному фонді держбюджету-2013 на дотації водоканалам передбачено 3,5 млрд грн. Проте реальні кошти в спецфонді відсутні, внаслідок чого водоканали з початку 2013 року практично не фінансуються державою і постійно нарощують борги перед енергетиками.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас