Nokia втратила лідерство навіть у себе на батьківщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia втратила лідерство навіть у себе на батьківщині

Технології&Авто
2348
Nokia – це Фінляндія, а Фінляндія – це Nokia. Такий стереотип міцно укорінився у свідомості мільйонів людей. Однак на практиці це вже не так, навіть якщо відкинути той факт, що Nokia вже прибрала практично все виробництво з Фінляндії, то останні дані про продажі, зібрані компанією IDC, повинні прозвучати навіть не як попереджувальний дзвінок, а як пожежний дзвін, в який б’ють мільйони фінів своїми смартфонами виробництва Samsung.
Згідно з даними IDC, у першому кварталі 2013 року корейська компанія продала в Фінляндії смартфонів більше, ніж Nokia – 36%, проти 33% відповідно. 14% зайняла Apple, ще 16% – всі інші виробники. Згідно з метрикою IDC, всього в першому кварталі 2013 р. на фінському ринку було продано 587 тисяч мобільних пристроїв, з яких 73% були смартфонами.
Аналітики кажуть, що 33% Nokia – це валові продажі, які включають в себе як продажі смартфонів, так і базових телефонів, де позиції компанії сильніші. Крім того, експерти прогнозують, що через пару місяців відбудеться реліз нової моделі iPhone, яка відвоює частину ринку. Багато хто вважає, що значну частину ринкового пирога Apple відкусить саме у Nokia і тоді позиції фінської компанії навіть на фінському ринку стануть ще менш значними.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас