У Попова хочуть боротися з бурульками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Попова хочуть боротися з бурульками

Казна та Політика
1046
У Київміськадміністрації розглядають можливість встановити системи підігріву дахів у деяких будинках столиці для боротьби з бурульками.
Зокрема, мова йде про старі будівлі в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах з плоскими дахами.
Ідея була озвучена заступником директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Володимиром Баженовим сьогодні під час засідання колегії КМДА, де обговорювалося питання підготовки столиці до наступного опалювального сезону.
За словами Баженова, цієї зими в дні, коли були значні перепади температур, потрібно було одночасно боротися з бурульками на 5320 дахах, а людей, які у складі житлових структур можуть бути залучені до цього – 3300 осіб. «З урахуванням того, що в ланцюзі має бути не менше трьох осіб, ми можемо «накрити» у місті одночасно лише 1100 дахів», – зазначив він.
«Тому Департамент вносить пропозицію: через не можу, незважаючи на наші обмежені фінансові ресурси в трьох районах – Голосіївському, Печерському та Шевченківському – визначити по 2-3 будинки та встановити систему електричного підігріву, яка буде запобігати всім цим моментам, досить іноді трагічним», – підкреслив Баженов.
Вартість такої системи, за даними Баженова, становить 35 тис. грн на 100 кв. м обігріву.
За словами голови КМДА Олександра Попова, питання потрібно детально вивчити.
Нагадаємо, київська влада минулої зими переплатила за сіль для посипання доріг від 16 до 20 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас