За сто років IQ жителів Заходу знизився на 14 пунктів через розумних жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За сто років IQ жителів Заходу знизився на 14 пунктів через розумних жінок

Світ
5560
Психологи доповіли про регрес західної цивілізації в останні 100 років: виявилося, що за століття IQ в цій частині світу знизилося на 14,1 пунктів. Пояснення тому, ймовірно – небажання розумніших дам розмножуватися.
У передмові до дослідження, опублікованого в журналі Intelligence, зазначається, що автори ставили своєю метою перевірити, чи були представники вікторіанської епохи більш інтелектуальні. Психологи відзначають, що на цей період історії (1837-1901) припав вибух інновацій, що у вікторіанську епоху народилося безліч геніїв, і відтоді ці показники значно зменшилися. Виникло питання: чи не були наші предки розумнішими від нинішнього покоління?
У середньому, як з’ясували вчені з Брюссельського вільного університету спільно з колегами з Університету Амстердама і Ірландського національного університету в Корку, за десятиліття IQ жителя Європи скорочується на 1,23 пункту. І, судячи з результатів хитромудрого аналізу 14 досліджень, проведених з 1883 по 2004 рік, у вікторіанську епоху люди вирізнялися високою швидкістю реакції на події, а час реакції, стверджують вчені, корелює з рівнем розвитку інтелекту.
Автори дослідження також зробили припущення, чому таке могло статися. Вивчення проблеми показало, що жінки з вищим IQ менш схильні залишати потомство, ніж представниці слабкої статі з меншим коефіцієнтом інтелекту. У результаті цього нащадки менш інтелектуально розвинених жінок стали переважати над дітьми тих, у кого IQ вище.
Результати дослідження дуже здивували вчених – раніше вважалося, що нинішній потік інформації, який щодня обрушується на сучасну людину, повинен викликати прискорене сприйняття.
Зазначимо, що вчені і раніше передрікали людству кінець еволюції. Британські нейробіологи виявили, що людському мозку нікуди більше рости і нізвідки брати енергію: внутрішній ресурс для вдосконалення вичерпаний.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас