Київ наростив борг за послуги ЖКГ та енергоресурси на 25% до 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ наростив борг за послуги ЖКГ та енергоресурси на 25% до 1,5 млрд грн

Казна та Політика
173
Борг Києва за послуги ЖКГ і споживання енергоресурсів становить майже 1,5 млрд грн, повідомив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури Володимир Баженов, підбиваючи підсумки опалювального сезону на засіданні КМДА.
“З 1 січня по 1 травня в Києві майже на 25% збільшився борг за ці послуги (ЖКГ і споживання енергоресурсів). Ми наблизилися вже до 1,5 млрд грн боргу”, – сказав він.
Баженов повідомив, що з них борги населення становлять близько 800 млн грн, борги ЖБК, орендарів та ін. – 300 млн. Ще 30 млн грн має бюджетна сфера (пільги та субсидії) і 440 млн грн становить декомпенсована різниця в нарахуваннях.
За його словами, з неплатниками зараз ведеться серйозна позовна робота, проте вкрай незадовільною є робота виконавчої служби.
“З початку цього року, житловими органами всіх районів представлені на примусове вилучення коштів вже більше 5 тис. 200 позовів, загальною сумою 37 млн грн. Тут дуже серйозна недоробка з боку районних відділів виконавчих служб”, – вважає Баженов.
На цьому ж засіданні стало відомо, що Київенерго винен Нафтогазу за газ 2,2 млрд грн. Про це повідомив технічний директор ПАТ Київенерго Олександр Зайцев.
“На сьогодні заборгованість споживачів перед ПАТ Київенерго становить понад 3 млрд грн, у тому числі за тепло – 2 млрд 51 млн грн, збільшення на 530 млн грн; по електроенергії – 954 млн грн, збільшення на 356 млн грн; некомпенсована різниця в тарифах на тепло на сьогоднішній день – 973 млн грн і як результат борг Київенерго за газ – 2,2 млрд грн”, – розповів він.
Раніше повідомлялося, що розмір боргів за електроенергію в Україні досяг максимального значення за всю історію незалежності, перевищивши $400 млн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас