Акції Sony подорожчали на 11% через помилку перекладача японського видання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Sony подорожчали на 11% через помилку перекладача японського видання

Фондовий ринок
675
Акції японського виробника електроніки Sony Corp. злетіли в ціні через помилку перекладача японського видання. Згідно з інформацією в японській пресі, яка і підняла котирування Sony на 11% на торгах у Токіо, компанія “схиляється прийняти пропозицію структури Third Point LLC (засновник і керуючий хедж-фонду Деніел Леб), що передбачає поділ розважального бізнесу конгломерату”.
Раніше сьогодні японське видання Nikkei у ранковому випуску газети англійською мовою повідомило, що рада директорів Sony готова прийняти пропозицію Д.Леба. Зазначимо, що Nikkei має міцну репутацію в сфері ділових новин і часто публікує ексклюзивну інформацію.
Пізніше представники Sony спростували інформацію видання, пославшись на те, що в перекладі з японської на англійську допущена неточність. Sony подала відповідну скаргу, в якій вказала, що видання “некоректно переклало японський текст англійською і пізніше англійський переклад був виправлений з тим, щоб він повністю відповідав японській версії”. При цьому представники Sony підкреслили, що кінобізнес і музичний бізнес є невід’ємними складовими довгострокової стратегії зростання компанії і не будуть виставлені на продаж.
В оригіналі, оприлюдненому Sony японською мовою, сказано, що компанія “погодилася розглянути пропозицію Д.Леба, при тому, що, як і раніше, розглядає свій розважальний бізнес як ключовий компонент конгломерату”. Вказавши на це, компанія зажадала від Nikkei внести відповідні корективи в англійську версію.
Після того, як англійський переклад був змінений відповідно до вимог компанії, котирування Sony сповільнили зростання до 6,9%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас