Газпром зібрався підвищити свою капіталізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром зібрався підвищити свою капіталізацію

Фондовий ринок
243
Керівництво «Газпрому» вирішило зайнятися підвищенням капіталізації газового концерну. Про відповідну програму рада директорів компанії повідомила 21 травня. У матеріалах концерну підкреслюється, що акції «Газпрому» зараз «значно недооцінені інвестиційним співтовариством».
Одним із кроків, покликаних підвищити ринкову вартість «Газпрому», є лістинг на Московській біржі. Зараз цінні папери концерну торгуються в так званому переліку позаспискових цінних паперів. При цьому акції «Газпрому» входять до числа найбільш ліквідних паперів: щодня обсяг угод з ними становить кілька мільярдів рублів.
У числі заходів з підвищення капіталізації в газовому концерні також назвали аудит і вдосконалення корпоративного управління, більш повне та оперативне розкриття фінансової інформації, а також довгострокові відносини з інвесторами.
На початку квітня поточного року капіталізація «Газпрому» на Московській і Лондонській біржах вперше з першої половини 2009 року впала нижче ста мільярдів доларів. На той момент акції концерну торгувалися біля 129 рублів. 21 травня на Московській біржі вартість акції «Газпрому» коливається біля 126 рублів.
Для порівняння, у першій половині 2008 року цінні папери компанії коштували 300-360 рублів за штуку, а її капіталізація становила 360 мільярдів доларів. Тоді ж, у 2008 році, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявляв, що ринкова вартість компанії через сім-вісім років досягне трильйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас