В Україні збудують 6 платних доріг - вартість проїзду буде від 30 коп до 1 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збудують 6 платних доріг - вартість проїзду буде від 30 коп до 1 грн

Казна та Політика
2630
Державне агентство автомобільних доріг України готує концесійні проекти з будівництва платних доріг. Про це повідомив під час прес-конференції голова відомства Євген Прусенко.
«Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 рр. передбачена підготовка конкурсної документації та проведення концесійних конкурсів по шести об’єктах. Я впевнений, що все це ми зможемо реалізувати», – повідомив він.
За словами Прусенка, йдеться про Велику Окружну дорогу навколо Києва, дороги Рівне-Броди-Львів-Краковець, Харків-Щербаківка, Одеса-Рені, Ульянівка-Миколаїв-Херсон-Крим і Новомосковськ-Крим. Прусенко зазначив, що ці проекти будуть готові не пізніше ніж через рік і запущені тільки у випадку, якщо це буде економічно доцільно.
«Платні дороги будуть будуватися поруч з альтернативними безкоштовними. Ціна може скласти в рамках 30 копійок за кілометр для легкового автомобіля і до 1 грн – для вантажного», – повідомив він.
Голова «Укравтодору» підкреслив, що, за попереднім аналізом, проекти потрібно запускати обов’язково. «Так, це буде в перший час навантаження на державний бюджет, однак ми і так залучаємо кредити, не маючи можливості їх виплачувати», – резюмував він.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас