ЄБРР виділить Укрзалізниці 102 млн євро на будівництво Бескидського тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить Укрзалізниці 102 млн євро на будівництво Бескидського тунелю

Кредит&Депозит
715
За розрахунками, підтвердженими експертними організаціями, вартість будівництва Бескидського тунелю буде складатися з двох частин: контрактної – 102 млн євро (за рахунок коштів кредиту ЄБРР) і загальної – 620 млн грн (за рахунок власних коштів залізниць). Про це йдеться в повідомленні прес -служби “Укрзалізниці”.
Крім того, “Укрзалізниця” вже отримала експертний висновок щодо проекту будівництва тунелю. Визначено, що зазначена документація розроблена з дотриманням відповідних вимог до міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва, його експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення; охорони праці, екології; пожежної та технологічної безпеки; енергозбереження та кошторисної вартості. Далі проект буде направлений на затвердження до Кабінету міністрів України.
На кошти, обумовлені контрактом, підрядчик (будівельна асоціація “Інтербудмонтаж – Україна”) вже надав проект і повинен побудувати тунель та виконати роботи всередині будівельного майданчика.
На “Укрзалізницю” покладено виконання підготовчих робіт за межами будівельного майданчика, будівництво тимчасової дороги, інженерне забезпечення, водовідведення, припортальні виїмки та інші земляні роботи; закладка шляхів, контактної мережі та засобів безпеки на підходах і в тунелі. Крім того, будуть побудовані підпірні стінки і штучні споруди на підходах до тунелю. Так, залізничники вже побудували міст через виток річки Віче.
Станом на 15 травня 2013 р. виконання робіт за власні кошти залізниці з початку будівництва становить 31,816 млн грн. Протягом січня-квітня 2013 р. виконано робіт на суму 1,231 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас