Євро може знизитися до рекордного мінімуму за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро може знизитися до рекордного мінімуму за 10 років

Валюта
1725
Євро в найближчі 12 місяців може впасти до найнижчої позначки за майже десятиліття – $1,15, оскільки розбіжності щодо подальшої інтеграції валютного блоку перешкоджають реалізації заходів, спрямованих на підтримку зростання, вважають експерти Standard Life Investments Ltd., що управляє активами на $260 млрд.
У єврозоні спостерігається різкий спад економічної активності, але при цьому реалізовані Європейським центральним банком (ЄЦБ) заходи грошово-кредитної політики набагато стриманіші від “агресивного пом’якшення” в США і Японії, заявив директор з інвестицій Standard Life Малькольм Джонс.
За його словами, долар США буде зростати до євро, єни і канадського долара в найближчі місяці на тлі відновлення ринку житла і виробничої активності в найбільшій економіці світу.
“Будь-які кроки, які спричинять посилення відновлення в Європі, практично неминуче будуть пов’язані зі зниженням курсу євро з поточного рівня, – сказав М.Джонс. – На найближчий рік ми прогнозуємо $1,15”.
При цьому згідно з середньою оцінкою більше 50 аналітиків, опитаних Bloomberg, євро подешевшає до $1,27 до кінця 2013 року і до $1,26 до 31 березня 2014 р.
Рецесія в єврозоні затягнулася вже на шість кварталів поспіль, і темпи падіння ВВП в I кварталі 2013 року (-0,2%) були гіршими як від очікувань аналітиків, так і від зниження в жовтні-грудні, що становило 0,1%.
Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США (євро, єни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони), піднявся в п’ятницю до максимальної позначки за майже 10 місяців. Євро на 14:20 МСК 17 травня коливається біля $1,2885.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас