Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО)

Нерухомість
16352
На території Китаю є чимало міст, в яких ніхто не живе, а в околицях мегаполісів пустують торговельні центри, стадіони та парки розваг.
Існує чимало версій, чому в країні з’явилися міста-привиди і порожні райони. Більшість сходиться на думці, що це результат неймовірного будівельного буму, проте є й інші теорії. Деякі експерти стверджують, що через потепління клімату і подальше підвищення рівня океану, деякі райони Китаю знаходяться під загрозою затоплення. Тому порожні міста в Піднебесній є «запасними аеродромами»: якщо деякі китайські провінції підуть під воду, жителі зможуть переселятися в міста-примари.
Безлюдний Ченгун посеред густонаселеної провінції
Місто Ченгун в провінції Юньнань з’явилося на карті країни у 2003 р. Тут розташовані сотні висотних житлових будівель, що містять понад 100 тис. квартир, в яких ніхто не живе. Маттео Даміані, італійський журналіст, який не раз приїздив до Ченгун, розповідає: «Місто і його околиці безлюдні. Тут є великий стадіон, торгові центри і сотні житлових будинків, але все це не експлуатується. У місті я зустрів тільки кілька робітників і охоронців».
Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО)
Ченгун вважається одним з найбільших міст-примар в Азії. Примітно, що він розташований в провінції Юньнань, де проживає понад 46 млн осіб. Незважаючи на проблему перенаселення, китайці не поспішають переселятися в порожнє місто.
«Примарний Лондон» на китайській землі
На околиці Шанхаю, в районі Сунцзян знаходиться місто-привид Темза-таун. Таке ім’я він отримав через те, що місцева архітектура дуже нагадує лондонську. Тут є ринкова площа, замок, неоготична церква, будинки в грегоріанському стилі і червоні телефонні будки. На вулицях, вимощених бруківкою, встановлені статуї відомих англійців, реальних і вигаданих: Уїнстон Черчілль, Джеймс Бонд і Гаррі Поттер.
Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО)
«Примарний Лондон» на китайській землі не можна назвати абсолютно безлюдним. Сюди часто приїжджають молодята, що хочуть урізноманітнити свої весільні альбоми незвичайними фотографіями. Деякі китайці з інвестиційною метою купили тут квартири.
Торговий центр із самотнім продавцем
На околиці міста Дунгуан, що в центрі провінції Гуандун, розташований величезний торговий центр на 1,5 тис. магазинів. З тих пір як в 2005 р. об’єкт був зданий в експлуатацію, продавці в нього так і не в’їхали. Причина цьому – погана транспортна інфраструктура.
Коли торговий центр був завершений, інвестори чекали, що сюди ринуть покупці з десятимільйонного Дунгуана. Однак єдиний, кого тут зустріли журналісти, був продавець іграшок.
Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО)
Забудовники, яких не влаштовував такий стан речей, доклали чимало зусиль, щоб торговий центр став популярним. Тут був виритий канал, побудовані вітряні млини, копія дзвіниці венеціанського собору Святого Марка і паризької Тріумфальної арки. Але навіть це не привабило сюди ні продавців, ні покупців.
Порожній парк розваг перетворили на город
У середині 90-х неподалік міста Чангпінг був побудований парк розваг Wonderland з великим середньовічним замком і оборонним валом. За задумами розробників, це місце мало стати найбільшим парком розваг в Азії. Однак проект був заморожений через судову тяганину з приводу земельної ділянки.
Міста-примари і пусті об'єкти у Китаї (ФОТО)
Незважаючи на те, що Wonderland так і не розпочав роботу, тут буває чимало відвідувачів. Жителі навколишніх населених пунктів розбили на території парку городи. Ще сюди приїжджають фотографи і художники, яких приваблюють занедбані об’єкти.
Максим Любімов
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас