ЗМІ: криза єврозони стала найбільшим спадом економіки з часів другої світової війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: криза єврозони стала найбільшим спадом економіки з часів другої світової війни

Казна та Політика
482
Європейська боргова криза мутувала у найдовший за післявоєнний час спад, кінця якому поки що не видно. Про це пише Wall Street Journal.
«Депресивні умови в Південній Європі у поєднанні з уповільненням зростання світової економіки тягнуть вниз центральні економіки: економіка Німеччини ледве зростає, а Франції – постійно скорочується. 17 країн єврозони, на які припадає 17% світового ВВП, залишаються найслабшою ланкою у світовій економіці, загрузли значно нижче свого рівня своєї економічної активності до фінансової кризи 2008 року. Соціальна напруженість, політичний параліч і зростаючий тягар боргу сіють сумніви щодо її економічного майбутнього», – пише американське видання.
«Хоча рецесія, яка розпочалася після краху Lehman Brothers, була глибшою, нинішній спад в Європі триває довше. Він свідчить про те, що ліки єврозони, такі як жорстка економія бюджетних коштів та непевні інституційні зміни не змогли відновити впевненість компаній та споживачів», – коментує WSJ.
«Падіння ВВП і впевненості бізнесу ймовірно збільшать тиск на Європейський Центральний Банк з вимогою знайти нові шляхи стимулювати активність, особливо банківських позик малому бізнесу, який є базою економік країн Південної Європи», – додає видання.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас