Віце-прем'єр: Україна - одна з ключових країн у космічній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр: Україна - одна з ключових країн у космічній галузі

Казна та Політика
306
Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко взяв участь у Відкритих консультаціях з питань Міжнародного кодексу поведінки в космосі, які почалися сьогодні в Києві, зазначивши, що Україна – одна з ключових країн у космічній галузі, передає прес-служба КМУ.
Віце-прем’єр привітав учасників консультацій з близько вісімдесяти держав і зазначив, що Уряд України високо цінує обрання держави приймаючою країною заходу.
“Ми вдячні Європейському союзу за те, що Україна затверджена як країна, що приймає таку компанію експертів і професіоналів для обговорення документів, які потрібно ухвалити, щоб зробити космос більш передбачуваним і безпечним”, – сказав Юрій Бойко.
Він відзначив зацікавленість України в адаптації Міжнародного кодексу поведінки в космосі.
“Україна як одна з ключових країн в космічній галузі дуже зацікавлена в цій меті – адаптації Міжнародного кодексу поведінки в космосі”, – сказав віце-прем’єр.
Він зазначив, що держава є активним учасником космічної діяльності та співпрацює з багатьма країнами світу у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях.
“Україна бере участь у проектах “Морський старт”, “Наземний старт”, “Дніпро”, “Антарес”. Ми реалізуємо з Республікою Бразилія проект “Циклон-4” – з самого початку і до відправлення сателітів у космос. Міжнародний кодекс поведінки в космосі важливий для наших майбутніх і нинішніх проектів”, – зазначив Юрій Бойко.
Віце-прем’єр побажав учасникам консультацій успішної роботи і запевнив, що Уряд України надасть їм всю необхідну підтримку.
“Бажаю вам успішної роботи в Україні. Сподіваюся, що сьогоднішня подія стане важливим кроком для розвитку міжнародних законів, що стосуються космосу. Уряд України буде робити все, щоб досягти прогресу у цій дуже важливій для нашої країни справі”, – сказав Юрій Бойко.
Ініціатива ЄС щодо проекту Міжнародного кодексу поведінки в космосі була офіційно заснована на засіданні Ради міністрів ЄС з загальних питань та зовнішніх відносин, що сталося 8 грудня 2008 р. Метою цього Кодексу є зміцнення безпеки, захисту та передбачуваності діяльності в космічному просторі.
У лютому 2013 року Європейською службою зовнішньої діяльності було підтримано пропозицію України провести багатосторонню зустріч експертів в період з 16 по 17 травня 2013 року в місті Києві.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас