Усунення всіх випадків вибіркового правосуддя відкриє Україні шлях у Європу - Європарламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Усунення всіх випадків вибіркового правосуддя відкриє Україні шлях у Європу - Європарламент

Казна та Політика
306
Віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич заявляє, що влада України для підписання угоди з Європейським Союзом про асоціацію має виконати свої обіцянки та усунути всі випадки вибіркового правосуддя. Таку заяву поширила прес-служба “Батьківщини”.
“Я звертаюся до влади України із застереженням, щоб не втратити цю можливість, вона повинна розглядати серйозно всі обмеження, встановлені ЄС для підписання угоди, і виконати свої зобов’язання і неодноразові обіцянки вирішити загальновідому проблему вибіркового правосуддя і показати явний прогрес на шляху до реформ”, – заявив Яцек Протасевич, коментуючи рішення Єврокомісії щодо схвалення проекту рішення Ради ЄС про підписання угоди про асоціацію з Україною.
Віце-президент Європарламенту підкреслив, що тільки конкретні дії забезпечать Україні одностайну підтримку держав-членів ЄС та Європейського парламенту. При цьому він зазначив, що рішення Єврокомісії є технічним.
“Відносини Україна – ЄС перебувають на етапі вирішального моменту. Європейський Союз зосередив свою увагу головним чином на досягненні Україною відчутних результатів. Я переконаний, що відповідні заходи дозволять Україні реалізувати європейську інтеграцію і забезпечити одностайну підтримку держав-членів ЄС та Європейського парламенту для остаточного підписання угоди”, – зазначив Яцек Протасевич.
Як відомо, напередодні Єврокомісія схвалила проект рішення Ради Європейського Союзу про підписання угоди про асоціацію з Україною.
Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 10 грудня 2012 р. визначила умови для продовження переговорів з владою України про перспективи підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. “Рада ЄС очікує, що влада України усуне випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснить подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таким випадкам у майбутньому”, – наголошувалося в документі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас