Клименко: платникам податків в Україні стане простіше реєструватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко: платникам податків в Україні стане простіше реєструватися

Казна та Політика
415
Спрощення процедур реєстрації та обліку платників податку на додану вартість та єдиного податку дозволить полегшити умови ведення бізнесу в Україні. Про це повідомив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко після того, як відповідний законопроект був підтриманий на засіданні Кабінету Міністрів України.
У розробленому фахівцями Міндоходів проекті закону, зокрема, передбачається відмова від практики видачі платникам цих податків свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі Міністерства.
«Законопроектом передбачено низку процедур, які дозволяють підприємцям отримати відкритий і, найголовніше, безкоштовний доступ до державних реєстрів. Це черговий крок у межах нашої діяльності щодо спрощення адміністрування податків і зборів, у першу чергу, для представників малого та середнього бізнесу», – підкреслив Міністр.
У законопроекті також передбачене звільнення платників податків від обов’язку повідомляти у контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
Крім того, скоротиться строк повідомлення банками про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік з трьох днів до одного.
«Я впевнений, що цей законопроект буде підтриманий у парламенті, оскільки він містить абсолютно прогресивні норми, які дозволять підприємцям зекономити час і ресурси при спілкуванні з державними органами та, в цілому, зроблять умови ведення бізнесу в Україні простішими та легшими», – зазначив Олександр Клименко.
Проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” розроблено Міністерством доходів і зборів України на виконання Національного плану дій на 2013 рік, а також Плану заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації Doing Business.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас