Криза не дрімає: у Франції почалась рецесія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза не дрімає: у Франції почалась рецесія

Казна та Політика
944
Валовий внутрішній продукт Франції в I кварталі впав сильніше, ніж очікувалося. Про це свідчать дані Національного інституту статистики та економічних досліджень. Падіння в I кварталі вказує на те, що в країні почалася рецесія.
ВВП Франції впав з урахуванням сезонних коливань на 0,2% в порівнянні з IV кварталом. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували скорочення показника на 0,1%.
При цьому оцінка падіння економіки в IV кварталі 2012 р. була переглянута з 0,3% до 0,2%. З урахуванням падіння ВВП в IV кварталі, в країні почалася рецесія, яка зазвичай визначається як скорочення економіки протягом двох кварталів поспіль.
У річному вираженні ВВП Франції скоротився на 0,4%.
Економіка країни, за оцінками Єврокомісії, зросте цього року на 0,1% після нульової зміни в 2012 р.
При цьому промислове виробництво в березні скоротилося сильніше, ніж очікувалося, а безробіття продовжує зростати. Число безробітних у Франції в абсолютному вираженні зростає вже 23 місяці поспіль. Єврокомісія очікує, що безробіття виросте цього року до 10,7% з 10,3% в 2012 р. І це незважаючи на те, що президент Франції Франсуа Олланд зробив своєю головною метою боротьбу з безробіттям.
Згідно з опитуваннями громадської думки, тільки 11% французів вірять в те, що Олланд зможе домогтися зниження безробіття до кінця року.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас